Przetwory warzywne

Przetwory warzywne - nasze ulubione, od dawien dawna na polskim stole przy obiedzie nie może zabraknąć tradycyjnych dodatków – kwaszonych ogórków i buraczków. Tradycja galicyjska była w tym względzie wyjątkowa: etykieta nakazywała, by gościom na niedzielnym obiedzie nie zabrakło tych dodatków. W poszukiwaniu odpowiednich receptur przetestowaliśmy wiele sposobów na uzyskanie idealnych przetworów. Tylko te lokalne, zapisywane w starych kajetach i przepiśnikach pozwoliły nam wrócić pamięcią do smaku naszego dzieciństwa.

Sekretem naszych przetworów warzywych są również dodatki, dziś nieco zapomniane, niegdyś decydujące o smaku i aromacie. Dlatego w naszych ogórkach znajdziecie aromatyczny liść dębu, buraczki wzbogacamy zaś o kminek i wyrazisty chrzan najlepszej jakości. Historia czerwonego barszczu jest jeszcze bardziej zawiła... smak oddaje jednak pełnie naszego zaangażowania. Zamknięty w szklanym słoiku barszczyk jest bowiem kwintesencją tego, czego od barszczu moglibyśmy oczekiwać!

Przetwory warzywne

Pojawił się problem.

Brak szukanych elementów, spróbuj ponownie.